Pages

Wednesday, August 11, 2010

Cantaloupe Blewah


The content of beta-carotene, pro-vitamin A, magnesium, manganese, zinc and chromium in the cantaloupe can reduce inflammation and restore tissue inflammatory bowel injuries. Natural sugars and enzymes contained cantaloupe has the function of absorption or absorption in the intestine caused by eating in a hurry so the food is not chewed properly, eating too much spicy food, drug deposition, or nausea due to excessive anxiety.

Cantaloupe always be a star, when Ramadan arrived. Fruits with high water content are believed capable of providing backup water in the body, not only that one can replace dehindrasi cantaloupe body for 12-14 hours does not consume water during fasting.

The fruit is classified as unhealthy for the heart and blood vessels when the potassium-sodium ratio of at least 5: 1. This is enough, because the potassium contained in cantaloupe and have as much 267mg/100g 16mg/100g sodium only, so the comparison above standards are classified as good food for heart health, ie 6: 1

When this fruit fasting recommended for inclusion in the iftar meal. In addition to treating your thirst, this fruit is also good for health. Potassium contained in cantaloupe good for controlling blood pressure, as a therapy for those with high blood. Several studies have shown the benefits of potassium in lowering the risk of stroke.

Gout cure

This fruit has a moisture content which is very good for those suffering from high uric acid, with consuming cantaloupe, undoubtedly this fruit can help remove uric acid from the body.

Include always cantaloupe in your iftar dinner, in addition to fresh, definitely beneficial to health.

Source: lintasberita.com


Kandungan beta-karoten, pro-vitamin A, magnesium, mangan, seng dan krom pada belewah dapat mengurangi peradangan dan memulihkan luka peradangan jaringan usus. Gula alami dan enzim yang dikandung belewah mempunyai fungsi absorpsi atau penyerapan pada usus akibat makan tergesa-gesa shingga makanan tak terkunyah dengan baik, terlalu banyak makan makanan yang berbumbu, endapan obat-obatan, atau rasa mual karena rasa kuatir yang berlebihan.

Blewah selalu jadi bintang, kala bulan Ramadhan tiba. Buah dengan kandungan air tinggi ini dipercaya mampu memberikan cadangan air dalam tubuh, tidak hanya itu blewah pun dapat menggantikan dehindrasi tubuh selama 12-14 jam tidak mengkonsumsi air selama berpuasa.

Buah ini digolongkan sehat untuk jantung dan pembuluh darah bila rasio kalium –natriumnya minimal 5 :1. Ini cukup, karena kalium yang tekandung dalam blewah sebanyak 267mg/100g dan memiliki natrium hanya 16mg/100g, jadi perbandingannya diatas standar makanan baik yang digolongkan untuk kesehatan jantung, yaitu 6 :1

Saat berpuasa buah ini disarankan untuk disertakan dalam santap buka puasa. Selain untuk mengobati rasa dahaga, buah ini pun baik untuk kesehatan. Kalium yang terkandung dalam blewah baik untuk mengendalikan tekanan darah, sebagai terapi untuk mereka yang darah tinggi. Beberapa penelitian membuktikan manfaat kalium dalam menurunkan risiko serangan stroke.

Sembuhkan asam urat

Buah ini memiliki kandungan air yang sangat baik untuk mereka yang menderita asam urat tinggi, dengan mengkonsumsi blewah, niscaya buah ini dapat membantu mengeluarkan asam urat dari dalam tubuh.

Sertakan selalu blewah dalam santap buka puasa Anda, selain segar, pastinya bermanfaat untuk kesehatan.

sumber: lintasberita.com

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.